Shabelle

Kontakta oss


0738-55 26 65


shabelle.boras@gmail.com

Miljö - Trygghet och ett Socialt företagande.


Välkommen att anlita

sociala företagare!

Shabelle

Ett föredöme för Somaliska kvinnor


Shabelle är namnet på en ekonomisk förening som startats av sex somaliska kvinnor. Namnet betyder tiger och man arbetar med lokalvård.


Gruppen deltog i ett ESF-projekt med Coompanion som huvudman. Där lärde man sig bl.a. att starta ett socialt företag i kooperativ form. Detta projekt avslutades i mars 2013.


Shabellerna har idag flera fasta kunder och gjorde sin första anställning i december 2012. Det är Bishara Ahmed Jeele som då fick en anställning.


– Vi satsar på att hålla hög kvalitét och har både företags- och privatkunder. Marketplace och Östergårdsskolan är några exempel, säger föreningens ordförande Sahra Ibrahim Mudey. Kontor-, flytt- och hemstädning samt fönsterputsning är huvudarbetsuppgifter. Företaget har F-skatt och våra kunder kan utnyttja RUT-avdrag.


- Det är en rolig och intressant tid för oss där Sjuhäradsmusketörerna är ett stort stöd. Under projekttiden läste vi SFI med inriktning yrkessvenska. Vi  författade stadgar för vår förening och blev medlemmar i *SCOOPI och *KFO och har därmed tecknat kollektivavtal. Vi har också genom *OCN, validerat våra kunskaper.


– Alla inkomster går tillbaka till företaget i form av löner och vi köper redskap och material. Kerstin Hallenrud på Sjuhäradsmusketörerna hjälper till med momsredovisning, offerter, fakturering med mera men vi gör alltmer själva.


Delägarna i Shabellerna ser ljust på framtiden. De skall genom idogt arbete utveckla sitt företag, öka antalet kunder och skapa anställningar för samtliga delägare. En vision är att alla skall ta körkort och därefter också kunna ta uppdrag utanför Borås.


*ESF, Europeiska socialfonden

*SCOOPI, Arbetskooperativens Intresse-organisation.

*KFO, Arbetsgivarföreningen KFO

*OCN, Open Collage Network Sweden AB© Copyright. All Rights Reserved.

Vi är ett kooperativ som ägs av sina medlemmar vilka deltar i verksamheten.


Företaget är demokratiskt. En medlem en röst!

Vi har mer än vinsten som intresse då vi också vill ha annan medlemsnytta!